Для Путіна настають добрі часи: Bloomberg видав резонансну статтю про війну в Україні

Bloomberg зазначає, що ще влітку Путін боявся показати носа за межами Росії, а зараз їде в турне до дружніх до США країн.

Геополітична ситуація для російського диктатора Володимира Путіна помітно покращується на фоні глухого кута на фронті в Україні. Спроби Заходу посадити Росію до міжнародної ізоляції не працюють. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Bloomberg".

Видання нагадує, що у серпні Путіну довелося відмовитися від поїздки на саміт БРІКС у Південній Африці, оскільки він побоявся арешту за звинуваченнями Міжнародного кримінального суду. А тепер він урочисто вирушає до Об'єднаних Арабських Еміратів і Саудівської Аравії – двох найбільших держав Перської затоки, які є давніми партнерами США.

Журналісти зауважують, що про зміну ситуації свідчить і візит міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова на конференцію ОБСЄ у Північній Македонії минулого тижня. Минулого року йому було заборонено брати участь у аналогічному заході.

Автори матеріалу вважають, що ослаблення дипломатичної ізоляції – не єдині добрі новини для країни-агресора. Попри західні санкції, створені задля придушення російської економіки, вона навпаки поступово відновлюється і налаштовується тривалу війну. Водночас, у Конгресі США досі блокують виділення американської допомоги Україні, а в Європі зростає втома від війни в Україні. До того ж на користь Росії зіграв спалах конфлікту Ізраїлю та ХАМАС, який привернув увагу світу до Близького Сходу.

Читайте також на порталі "Коментарі" – що відбувається в ЄС та США: чи може бути так, що Україну "зливають".

Також видання "Коментарі" повідомляло – підсумки 650 днів великої війни: які виклики тепер стоять перед Україною та партнерами.