Дія бумеранга в силі: у Росії прорвало ще одну дамбу

Через прорив дамби село в РФ розділене навпіл

У Шелаболіхінському районі Алтайського краю прорвало дамбу, яка знесла дорогу, що з'єднує дві частини одного села. Як передає портал "Коментарі", про це повідомив голова адміністрації Шелаболіхінського району Алтайського краю Олександр Шушунов, повідомляє російське пропагандистське інформагентство ТАРС.

"Дамби ... не дотримали великого обсягу води, що накопичилася цього дощового літа. І, як наслідок, вся вода вийшла в русло річки, яка розділяє Шелаболіху. На даний момент дорога, що з'єднує обидві частини села, зруйнована", - зазначив Олександр Шушунов.

ЗМІ пишуть, що в селі живуть понад три тисячі людей.

Читайте також на порталі "Коментарі" - російські війська активно мінують гідроспоруди загального та спеціального призначення у Білгородській області, стверджує спікер оперативно-тактичного угрупування "Харків" полковник Віталій Саранцев. За його словами, росіяни замінували дамбу у Білгородській області.

Полковник Віталій Саранцев заявив, що російські війська у прикордонних областях будують не лише фортифікаційні споруди, а й активно закладають вибухівку, зокрема й на дамбах. За його словами, росіяни таким чином мають дві цілі.

"Це можна розцінити як "закладку" на майбутнє - якщо, наприклад, ситуація різко зміниться і росіянам доведеться підривати дамби, щоб загальмувати просування сил оборони України", - вважає Саранцев.

Також видання "Коментарі" повідомляло – на Кіалімському водосховищі у Челябінській області стався прорив дамби, а сотні мешканців опинилися у пастці. За попередніми оцінками, близько 200 осіб вже перебувають у зоні підтоплення, а ще чотири селища опинилися під загрозою неминучого затоплення.