Дискусії у Верховній Раді: чи підтримають зниження мобілізаційного віку

Нардеп Федір Веніславський повідомив, що Верховна Рада не збирається знижувати вік мобілізації в Україні.

Полковник СБУ та народний депутат партії "Голос" Роман Костенко заявив, що в Україні необхідно знизити мобілізаційний вік до 20 років. На ці слова відреагував член комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки, народний депутат від "Слуги народу" Федір Веніславський.

Нардеп Федір Веніславський в ефірі "Українського радіо" заявив, що в Верховній Раді не планують зменшувати вік мобілізації в Україні.

"Є консолідована позиція усіх владних інституцій в Україні, що знижувати вік, з якого громадяни України можуть бути мобілізовані на сьогодні ніхто не збирається і це питання не стоїть на порядку денному", - сказав народний депутат.

За його словами, з прийняттям нового закону ситуація з мобілізацією в Україні покращилась. Проте, існують люди, які попри відповідність критеріям намагаються уникнути мобілізації.

"На сьогодні мобілізаційні процеси ідуть практично у повній відповідності до тих потреб, які формує Генеральний штаб. Якихось суттєвих вад в процесі здійснення мобілізації на сьогодні вже значно менше", - розповів Веніславський.

Нагадаємо, що народний депутат Роман Костенко закликав до мобілізації у віковому діапазоні від 20 до 50 років. За його словами, старші також можуть бути мобілізовані, але за власним бажанням і не в бойові підрозділи. Крім того, Костенко зауважив, що закон про мобілізацію дійсно збільшив кількість особового складу, однак, за його словами створив і недоліки - переважання кількості над якістю.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що ТЦК не бачать частини даних з системи "Оберіг через недостатнє фінансування.

Також "Коментарі" писали про те, чи задоволене українське керівництво мобілізацією в Україні.