Деталі наступу: наскільки просунулися українські війська у Курській області

Українська бронетехніка просунулась на 22 км на схід від Суджі — аналітик BILD

Кожен кілометр на війні має велике значення. Згідно з останніми даними, українські війська змогли значно просунутися у Курській області, впевнено долаючи відстані у напрямку сходу від міста Суджа. Експерт з аналізу відкритих даних з видання BILD, Юліан Репке, зазначає, що українська бронетехніка БТР-4 була помічена в селі Гір'ї, що на 22 кілометри на південний схід від Суджі.

Наступ почався вздовж автодороги 38К-004, що простягається як на південь, так і на північ від основного напрямку. Особливу увагу атакуючі сили приділяють дорогам, що ведуть із Суджі до районного центру Біла.


"Український БТР-4 у селі Гір'ї, за 22 км на південний схід від Суджі Курської області. Незрозуміло, яким шляхом він туди дістався, але рухався дорогою з Білої у напрямку Суджі. Тож тут багато можливо, особливо на тлі повідомлень Росії про наближення українців до Білої вчора вранці", — написав експерт BILD з аналізу відкритих даних Юліан Репке.

У неділю глава Біловського району Микола Волобуєв підтвердив, що диверсійно-розвідувальні групи України дійсно проникли в центральну частину Білої. Пізніше губернатор Курської області Олексій Смирнов запевнив, що ситуація була стабілізована. Проте вже сьогодні у Білівському районі оголосили евакуацію.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Під час прямого ефіру на каналі "Росія 1" у програмі "60 хвилин", обговорюючи наступ ЗСУ у Курській області, ведуча Ольга Скабеєва мимоволі викликала сумніви щодо достовірності офіційних даних Міноборони РФ. Заявивши про загибель майже тисячі українських солдатів за два дні, вона ненавмисно поставила під сумнів оголошені раніше цифри.