Держдеп США відреагував на ультиматум Путіна до України

У Держдепі США заявили, що вимоги Путіна до України суперечать Статуту ООН, моралі та здоровому глузду

У Державному департаменті США розкритикували так звану "мирну пропозицію" російського диктатора Володимира Путіна, наголосивши на неготовності РФ до серйозних дискусій про мир в Україні. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву час брифінгу зробив представник Держдепу США Метью Міллер.

Представник зовнішньополітичного відомства США назвав заяву хазяїна Кремля "черговою максималістською заявою", в якій той закликав Україну віддати ще більше своєї суверенної території, ніж та, що зараз окупована Росією.

"Жодна відповідальна країна не може сказати, що це є розумною основою для світу. Це суперечить Статуту ООН. Це суперечить елементарній моралі. Це суперечить елементарному здоровому глузду", – зазначив Метью Міллер.

Він зазначив, що РФ не готова до будь-яких серйозних, сумлінних розмов.

"Дії Росії роблять це особливо очевидним, оскільки вона продовжує свої бомбардування критичної інфраструктури України, загрожує кораблям у Чорному морі та примусово переселяє десятки тисяч українських дітей", – зазначив Міллер.

У п'ятницю російський диктатор Володимир Путін нафантазував нові "умови для початку мирних переговорів": українські війська мають вийти з усієї території чотирьох українських областей, а Київ має заявити про відсутність планів вступити до НАТО.

У МЗС України вже заявили, що заяви Путіна про мир маніпулятивні, він хоче продовжувати війну. Закидаючи такі сигнали в інформаційний простір напередодні проведення інавгураційного Глобального саміту миру у Швейцарії, Путін має лише одну мету: перешкодити участі лідерів та країн у цьому саміті. Чи згодні ви з позицією МЗС? Чому зараз з'явилися чергові заяви Путіна? Як має реагувати Україна? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.