Декілька тисяч північнокорейських солдатів готують до відправки в Україну: у США дізналися деталі

ISW повідомляє, що кілька тисяч солдат КНДР проходять підготовку в РФ, їх можуть перекинути в Україну

Солдати з КНДР вже були помічені на війні проти України. Нині кілька тисяч північнокорейських військових проходять підготовку у Росії і, з великою ймовірністю, у майбутньому їх можуть перекинути на лінію фронту. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни.

Аналітики ISW із посиланням на The Washington Post повідомляють, що південнокорейські та українські офіційні особи заявили, що північнокорейські солдати вже діють разом із російськими військами в Україні. Представник української військової розвідки заявив, що окремі північнокорейські офіцери спостерігають за російськими військами та вивчають поле бою на окупованих Росією територіях України, але Україна поки що не бачила північнокорейських підрозділів, які б діяли в Україні.

"Український чиновник додав, що "кілька тисяч" північнокорейських піхотинців проходять підготовку на території Росії, і що російське військове командування може перекинути їх на лінію фронту в Україні до кінця 2024 року або до прикордонних районів Росії, щоб звільнити російські "резерви" для участі в бойові дії на території України", – пише ISW.

Наголошується, що північнокорейські військові, ймовірно, діють в окупованій Донецькій області. Також аналітики нагадують, що внаслідок нещодавнього ракетного удару поблизу окупованого Донецька загинуло кілька північнокорейських офіцерів.

"Масштаби північнокорейського угруповання військ, яке Росія може розгорнути на лінії фронту або за допомогою якого може вивільнити російські сили вздовж кордону, неясні, але ці сценарії можуть також сприяти зусиллям Росії щодо залучення додаткових сил до пріоритетних наступальних операцій в Україні та продовжити кульмінацію російської наступальної операції , яка розпочалася влітку 2024 року", – повідомляє ISW.

Також аналітики зазначають, що розгортання Росією північнокорейських військ може створити можливості для їх використання в Україні, залежно від якості, структури, розміщення та оперативної сумісності північнокорейських військ.

Читайте також на порталі "Коментарі" - війська КНДР вже в Україні: ЗМІ розкрили подробиці.