Де ЗСУ пішли вперед: карта ISW

В ISW підтвердили, що ЗСУ повернули під свій контроль агрегатний завод у Вовчанську

Українським захисникам, очевидно, вдалося відновити контроль над Вовчанським агрегатним заводом у Харківській області. Крім того, ЗСУ мають успіх і на інших ділянках лінії фронту, у тому числі й у Курській області РФ. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Згідно з геолокаційними кадрами від 24 числа, ЗСУ, ймовірно, повернули Вовчанський агрегатний завод у центрі Вовчанська під свій контроль. Головне управління воєнної розвідки України (ГУР МО) також заявило, що українські сили захопили завод. Кадри та звіт ГУР від 24 вересня йдуть за недавніми заявами про те, що контроль над заводом вирішувався протягом кількох днів до цих кадрів.

Аналітики зазначають, що війська РФ продовжували 23 та 24 вересня наземні атаки на північ у районі Тихого та у Вовчанську.

Також геолокаційні кадри підтверджують, що ЗСУ просунулися під час механізованої атаки на південь від Веселого (південний захід від Глушкового). Російські блогери також стверджували, що українські бійці провели механізовану атаку та просунулися у цьому районі. Додаткові кадри від 20 числа говорять про те, що ЗСУ також нещодавно просунулися на полях на схід від Веселого.

У вівторок, 24 вересня, війська України продовжили наступальні операції вздовж свого виступу у Курській області, але підтверджених змін на лінії фронту не було.

Геолокаційні кадри, опубліковані 23 вересня, показують, як українські війська завдають удару російському зенітному ракетному комплексу "Бук-М3" на схід від Рильська Курської області, приблизно за 20 км на північний захід від Курського виступу.

Російські війська продовжили наступальні операції на українському виступі в Курській області 24 вересня, але не досягли підтверджених успіхів.

Наразі ISW оцінює, що російські війська відбили 11 населених пунктів у Курській області.

Читайте також на порталі "Коментарі" - РФ покинула всі види військ: які міста може захопити.