Де вкрай необхідно зупинити росіян: битва за яке місто буде піковим моментом 2024 року

На Покровський напрямок терміново потрібно будь-яке додаткове озброєння, яке можуть знайти західні партнери

Згідно з інфографікою DeepState у ворога на Донеччині є просування. Росіяни фактично щодня захоплюють все нові й нові населені пункти. Де перш за все потрібно зупинити ворога? Битва за яке місто буде піковим моментом 2024 року? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, проаналізувавши думки експертів.

Росіяни вимушені звузити свої амбіції

Військовий експерт Іван Киричевський в ефірі телеканалу "Еспресо" заявив, що, якщо зупинити росіян на Покровському напрямку, то вони будуть змушені зменшити свої амбіції.

"Наразі росіяни вимушені звузити свої амбіції. Згідно з інфографікою DeepState за травень, в рамках кампанії на Харківщині, росіяни встигли захопити більше територій, ніж за червень-липень під час боїв на Покровському та Торецькому напрямках", - сказав експерт.

За його словами, саме на Покровський напрямок терміново потрібно будь-яке додаткове озброєння, яке можуть знайти західні партнери. Навіть, якщо мова йде про додаткові патрони, артилерійські боєприпаси чи гранатомети. Тому що саме на там зараз зосереджений основний удар російської армії.

"Очевидно, що, якщо зупинити ворога на цьому напрямку, то Кремль буде змушений зменшити свої амбіції. Тому що їхні наступальні амбіції вже скорочені до цього напрямку. Хоча росіяни планували проводити стратегічний наступ на глибину в кілька десятків кілометрів. Попри те, що допомоги недостатньо, Сили оборони України змогли значно виснажити ворога", - додав Киричевський.

Не слід розділяти Покровський та Торецький напрямок

Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко в ефірі "24 каналу" заявив, що Покровський і Торецький напрямки залишаються одними із найгарячіших на фронті. У російських окупаційних військ є 4 завдання, які вони мають там виконати.

"У них взагалі плани захопити більшу частину України. На Покровському напрямку досить складна ситуація, росіяни не зупиняються і продовжують рух майже кожного дня. Залежно від того напрямку, де вони можуть просунутись, де їм вдається прорвати той чи рубіж, їхній рух продовжується", – пояснив експерт.

За словами Коваленка, він би не став розділяти Покровський та Торецький напрямок. Оскільки там ворог намагається виконати чотири завдання. Одне з них – вийти на лівий берег річки Вовча та Карлівського водосховища на північ від траси 0511: через Новоселівку Першу, Уманське і Яснобродівку. Наразі у ворога успіхів немає.

Коваленко назвав ще дві мети ворога: перерізати логістичну артерію від Покровська на Костянтинівку Донецької області, вийшовши на трасу 0504 через Воздвиженку; захопити Торецьку агломерацію та саме місто Торецьк Донецької області.

Читайте також на порталі "Коментарі" - що важливо розуміти про появу винищувачів F-16: чи буде новий поворот у війні.