Цинізму немає меж: Росія направила скаргу в ООН на порушення прав людини з боку України

Російська омбудсменка звернулась до ООН з заявою про нібито порушення з боку України прав людини у Курській області.

Уповноважена з прав людини в Росії Тетяна Москалькова заявила, що направила звернення до ООН з вимогою засудити діяльність українських сил в Курській області. За її словами, українські військові нібито порушують права людини. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

Тетяна Москалькова назвала прорив кордону та військову операцію українських сил на території Курської області "варварським нападом", де за її словами "постраждали тисячі мирних жителів". Через цю ситуацію російська уповноважена з прав людини повідомила про заяву до ООН в якій цинічно вимагає засудити Україну.

"Направила звернення Верховному комісару ООН з прав людини з вимогою засудити тероризм з боку України та вжити заходів щодо недопущення грубого масового порушення прав людини", - повідомила Москалькова.

Москалькова заявила, що очікує, що надана Росією інформація буде відображена у доповіді УВКПЛ ООН про порушення прав людини, яка готується до виходу у вересні.

Зазначимо, що за повідомленням Офісу Генерального прокурора України, з 24 лютого 2022 року по 2 листопада 2023 року було зареєстровано 107 863 злочинів РФ проти України. Більшість з них стосується вбивства, катування, неналежного поводження з полоненими та викрадення українських дітей.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що український омбудсмен Дмитро Лубінець відправив уповноваженій з прав людини РФ Тетяні Москальковій вкрай емоційне повідомлення. За його словами, він не витримав після того, як Росія здійснила удар по дитячій лікарні "Охматдит" в Києві.

Також "Коментарі" писали про те, що в Курську після роботи російського ППО ракета влучила у житловий будинок.