Цинізм зашкалює: Після удару по дитячій лікарні Китай та Угорщина закликали Київ припинити вогонь

Партнери РФ знову створюють ілюзію, що Кремль, а не Київ хоче миру

Атака Росії на лікарню "Охматдит" ракетою Х-101 свідчить про те, що це була абсолютно продумана дія, спеціально розроблена та схвалена суб’єктом Путіним, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.

При цьому він додав, що ця атака напередодні саміту НАТО є ляпасом Альянсу.

"РФ посилає всім неформальний сигнал приблизно такого змісту: "Навіть відверте вбивство дітей не змусить їх (Альянс) ухвалити всі необхідні рішення. І тому продовжуємо атакувати...", - заявив Подоляк.

При цьому Подоляк звернув увагу на те, що майже одночасно з навмисним ударом по дітях в українській столиці з вуст лідерів Угорщини та Китаю вкотре пролунала вимога "про негайне припинення вогню".

"Ця вимога не адресована Росії. Вона адресована лише Заходу та Україні. І її мета – створити хибне відчуття: агресор має право вбивати, бо говорить про "мир", а жертва не повинна оборонятись і тому має негайно припинити опір, залишивши території та власних громадян агресору… Це має вкрай неприродний вигляд і абсолютно точно стимулює Росію продовжувати атакувати", - відзначив Подоляк.

Окрім того, він додав, що просто зараз країна, яка навмисно завдала масованого удару по українських містах і дитячому лікувальному закладу в Києві, продовжує головувати в РБ ООН.

"Це абсолютно блюзнірський сигнал усім нейтральним країнам: правил немає, а пряме людожерство заохочується. Ба більше, немає належної реакції ООН, що прямо вказує на очевидне: якщо війна не закінчиться тотальною поразкою Росії, на світ чекає жахлива коротка історія кривавого хаосу, у якому життя не має цінності, а смерть – новий синонім слова "Росія", - додав Подоляк.

Портал "Коментарі" розповідав, що 8 липня росіяни цілеспрямовано вдарили по дитячій лікарні "Охматдит". При цьому є думка, що попереду на українців чекають ще більш страшні випробування.