Цифри вражають: стало відомо, скільки грошей зібрали для "Охматдиту" менше, ніж за добу

Сотні мільйонів гривень зібрали українці менше ніж за добу на відновлення «Охматдиту»

Як повідомив у Телеграмі засновник Monobank Олег Гороховський, який збирає кошти для відновлення "Охматдиту" на банку, менше ніж за добу вдалося зібрати сотні мільйонів гривень.

"250 мільйонів!!! 250 000 Українців долучилися! 22 години! Це було легендарно! Усім дякуємо!" - відзначив Гороховський.

Окрім того, відомо, що через платформу United24 вже зібрано 100 млн гривень.

"100 мільйонів гривень зібрано! Менше ніж за три години! Збір продовжується, ми дякуємо кожному, хто долучається!" - говориться у повідомленні платформи.

Окрім того, у відновленні "Охматдиту" допоможе і держава. Як повідомив голова уряду Денис Шмигаль уже сьогодні із резервного фонду бюджету буде спрямовано 100 млн гривень на першочергові відновлювальні роботи в "Охматдиті".

"Далі будемо збільшувати фінансування в міру того, як буде підготовлено проект відбудови", - повідомив голова уряду.

Окрім того, він розповів, що кожній родині з дітьми, яка постраждала від вчорашньої атаки, разом з ЮНІСЕФ буде виділена допомога у розмірі 10 тис. 800 грн на кожного члена родини.

Також, за словами прем’єра, президент України Володимир Зеленський поставив завдання в найкоротші терміни знайти локацію для переїзду лікарів та маленьких пацієнтів зі зруйнованих та пошкоджених корпусів. Такі локації вже знайдені. Це Київські обласні клінічні лікарні №1 та №2.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що 8 липня Росія вдарила по "Охматдиту" ракетою Х-101. Як повідомили в "Охматдиті", лікарня зазнала значних руйнувань і потребує величезних коштів на відновлення.