Чому західна зброя не допоможе наблизити перемогу – до чого готуються росіяни

Війна на виснаження не вигідна ніколи і нікому, але в цьому випадку більше не вигідна Україні, ніж Росії

Україна, як і раніше, дуже сильно залежить від своєчасних поставок західного озброєння у війні проти Росії. Чи може збільшення обсягів постачання західного озброєння прискорити завершення війни? Як Росія змінює тактику та навчається на своїх же помилках? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, вивчивши думки експертів.

Війна РФ проти України справді перетворюється на ірано-іракську

Ізраїльський військовий експерт Давид Гендельман телеканалу Еспресо висловив думку, що збільшення постачань Заходом озброєння не наблизить перемогу України і, найімовірніше, довготривала війна двох країн – це реальність, якої не уникнути.

Експерт зазначив, що війна на виснаження сильно б'є по економіках, як України, так і Росії. Але в цьому випадку у затягуванні конфлікту більше зацікавлена Москва, аніж Київ.

"Росіяни, з одного боку, не планували таку довгу війну, але після того як Київ за три дні не стався, після відступу з Харківської області, з Херсонщини, якщо подивитися, становище Росії на фронті не настільки й погане: немає руйнування фронту, немає руйнування російської армії, російської державності, ворог не біля воріт Москви – більш-менш воювати можна, звідси всі ці плани гри вдовгу", - заявив Давид Гендельман.

За його словами. Російсько-українська війна поступово перетворюється на ірано-іракську. Давид Гендельман нагадав про плани Кремля щодо нарощування збройних сил до 2026 року. Росія входить у довгу війну на виснаження, маючи кращі позиції та параметри, ніж Україна. Навіть обстріли стосуються лише кількох прикордонних областей, углиб Росії ніхто не завдає ударів.

Російська армія запозичила в української тактику ведення війни

Військовий аналітик Ян Матвєєв в інтерв'ю "Радіо Свобода" висловив думку, що росіяни швидко навчаються на своїх помилках, яких вони припустилися в перші місяці війни. Поруч із перебігом війни змінюється і тактика дій російських сил.

"Можна сказати, що російська армія запозичила в української – дуже схожим чином вони проводять свої удари, контрудари, коли невелика група на кількох бронемашинах – 3-4 бронемашини плюс один-два танки виїжджають на якийсь рубіж, висаджують ось цей десант невеликий – у районі взводу. Може бути трохи більше або менше і, відповідно, ця піхота намагається закріпитись у якійсь посадці або зайняти окопи", - заявив експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" - перемога проросійської партії на виборах у Словаччині: що це означає для України – які ризики.