Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому в росіян поставки HIMARS Україні викликають істерику, - військовий оглядач
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому в росіян поставки HIMARS Україні викликають істерику, - військовий оглядач

Експерт розповів, чим HIMARS краще гаубиць М777 та як армія рф пристосувалася до останніх

10 червня 2022, 15:50
Поділіться публікацією:

В прямому ефірі Україна 24 військово-політичний оглядач Олександр Коваленко розповів, як поставка HIMARS змінить ситуацію на фронті й чому росіяни вже пристосувалися до гаубиць М777.

Чому в росіян поставки HIMARS Україні викликають істерику, - військовий оглядач

Ракетний комплекс, фото Вікіпедія

Однією з переваг HIMARS М142 та М270 над гаубицями є більша дальність польоту реактивного снаряду. Порівняно зі "Смерчами" та "Градами" HIMARS перезаряджається за 5 хвилин та може випускати 12 реактивних боєприпасів за одиницю часу, більш високоточна, максимальне відхилення від цілі до 5 метрів. Тоді як "Смерч" перезаряджається хвилин 20-30, вражає менше цілей та має відхилення пр першому залпу 150 м, при другому залпу — більше 150 метрів від цілі.

М142 та М270 дають дальність пуску снарядів до 50-60 кілометрів, що значно вигідніше для ураження цілей противника в тилу, ніж М777, яка має дальність 40 км. Адже техніку на українських позиціях не можна підвезти ближче, ніж за 10 км до лінії фронту задля запобігання її ураженню чи захопленню диверсантами тощо. Таким чином наразі ЗСУ можуть цілити на 30 км вглиб окупованих росіянами територій. До цього вони вже прилаштувалися — розміщують свої командні пункти, особовий склад, склади боєприпасів та пального на лінії в 30 км від фронту. А от поява на полі бою РСЗВ HIMARS з дальність до 60 км змінює тактику бойових дій окупантів, оскільки в них наразі погана логістика, а буде з поставками боєприпасів, пального та інших речей на лінію фронту ще гіршою. Адже ЗСУ зможуть підривати їх склади вглибині тилу.

Між собою HIMARS М270 та М142 відрізняються конструкцією та кількістю пускових установок. М142 має заряд на 6 реактивних боєприпасів, одну пускову установку та колісне шасі. М270 — на 12 боєприпасів з двома пусковими установками на гусеничному шасі.

Як писав портал "Коментарі", чого чекати Україні та світу від Мадридського саміту НАТО.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини