Чому Україна не йде в контрнаступ, а росіяни ходять в атаки пішки

На думку Олега Жданова, контрнаступ України затримує не лише погода

Контрнаступ України затримують не стільки погодні умови, скільки наявність резервів особового складу та західної техніки. Про це повідомляють "Коментарі" із посиланням на військового експерта Олега Жданова.

"Ми сьогодні воюємо меншою кількістю, ніж росіяни, і ми тільки зараз формуємо резерв контрнаступу, - упевнений Олег Жданов. - Ми не могли раніше почати його формувати і не могли раніше збільшити кількість військовослужбовців на передньому краї фронту, тому що в нас не вистачало техніки. Ми меншою кількістю ведемо оборонну операцію. Коли ми мали можливість сформувати резерви, ми провели контрнаступальні операції".

За час широкомасштабного вторгнення Україна провела три такі успішні контроперації - під Києвом, у Харківській області та на правобережжі Херсонщини.

"Ми спіймали росіян на тому, що вони повірили, що головний удар буде завдаватися на півдні, куди перекинули угрупування в 30-40 тисяч, - каже Жданов. - А ми знайшли слабке місце - прорвали оборону і в нас вийшла Харківська операція. А потім на правому березі Дніпра ми "замкнули" це найсильніше, боєздатне угруповання і почали його планомірно знищувати. Коли до росіян стало доходити, що відбувається, вони постаралися все, що залишилося від цього угруповання вивести і розосередити його".

На думку Жданова, саме наявність резерву особового складу та західної техніки є визначальною при організації контрнаступу, а не погодні умови.

"Коли прийде західне озброєння, ми сформуємо необхідну кількість резерву, тоді розпочнеться контрнаступ. Ось тоді фактор погоди буде не найголовнішим", - каже Жданов.

За його словами, зараз російські війська "ходять в атаку пішки", бо через дощі "техніка не може пройти".

- Чому вони й зазнають таких величезних втрат в особовому складі. Тому що здебільшого вони ходять у піші атаки, – розповідає експерт.

Нагадаємо, що засновник ПВК "Вагнер" Пригожин пов'язував початок українського контрнаступу із закінченням 2 травня дощів.

Експерт прокоментував можливість запровадження миротворчого контингенту НАТО.

А в Росії створили близько 30 приватних військових компаній.