Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому росіяни за три дні дійшли до Маріуполя: хто має відповісти за провал оборони півдня
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому росіяни за три дні дійшли до Маріуполя: хто має відповісти за провал оборони півдня

Мешканці Маріуполя мають знати, чому так сталося, що окупанти за три дні дійшли маршем до міста

24 лютого 2024, 17:52 comments2367
Поділіться публікацією:

Жителі окупованого міста Маріуполь мають право дізнатися, хто винен в тому, що російські загарбники змогли за три дні просунутися від Кримського перешийку, заявив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

Чому росіяни за три дні дійшли до Маріуполя: хто має відповісти за провал оборони півдня

Маріуполь залишається під окупацією росіян. Фото з відкритих джерел

"Ми мовчали дуже довго. Але вже варто сказати, хто винен в тому, що окупанти змогли дійти до Маріуполя за три дні. Давайте відверто говорити. Росіяни змогли пройти маршем від Кримського перешийку до Маріуполя за три дні. Для прикладу, росіяни з півночі через селище Сартана не могли дуже довго просунутися, там тримали оборону наші морські піхотинці. З боку Східного "Азов" та прикордонники тримали оборону, і там також окупанти не могли дуже довго просунутися. А з Кримського перешийку вони пройшли 500 км маршем. Ми маємо право отримати відповідь", — наголосив Петро Андрющенко.

Посадовець переконаний, що оборона Маріуполя могла б тривати довше, якби окупанти так швидко не просунулися до міста.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що за два роки повномасштабного вторгнення РФ безпілотні літальні апарати українського виробництва здійснили справжній прорив. Як пише газета The Times, українські безпілотники на другому році війни змогли навіть атакувати Кремль. Як відзначає видання, попри символічність атаки, "це був сигнал російському диктатору Володимиру Путіну, що Україна має можливість завдавати удари по самому серцю Москви".

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну західні держави не наважувалися передавати Україні озброєння, визнав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг. При цьому генсек Альянсу зауважив, що згодом ситуація змінилася і зараз Україна регулярно отримує нові пакети військової допомоги від Заходу. "На початку війни світ вагався, чи надавати найсучаснішу зброю. Але зараз все істотно змінилося", — заявив Єнс Столтенберг.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини