Чому Росія вивозить переселенців з Курської області в Україну, а не на інші території РФ

Губернатор Курської області Олексій Смірнов оголосив про евакуацію росіян на територію України.

13 серпня Губернатор Курської області Олексій Смірнов заявив, що домовився про евакуацію місцевих жителів на територію тимчасово окупованої Запорізької області. У Центру протидії дезінформації пояснили, чому Росія прийняла рішення відправити жителів Курської області в Україну, а не в інші області РФ.

Центр протидії дезінформації вказує на три основні причини, чому російська влада ухвалила рішення відправляти жителів Курщини на окуповану територію України. Перша полягає в тому, що Росія прагне сховати біженців з Курської області від жителів інших регіонів, щоб ті не розповіли правду про російську армію, зокрема втечу кадирівців та не висловлювали невдоволення політикою Путіна через яку вони залишили свої будинки.

Також у Кремлі бояться розповсюдження інформації, що українські військові нормально ставлять до цивільних, адже російська пропаганда намагається очорнити ЗСУ називаючи їх "нацистами" та "вбивцями".

Крім того, Росія не хоче селити жителів Курської області в інші регіони, щоб не викликати гуманітарної кризи та продемонструвати видимість контролю ситуації.

"Головне завдання кремля зараз – це контрольований інфопотік, аби люди в москві та інших великих містах росії ніяк не стикалися з біженцями та не мали приводу задумуватися про наслідки розв’язаної путіним війни проти України для простих росіян", - підсумовує Центр протидії дезінформації.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, чи зможе Путін відповісти за український наступ в Курській області.

Також "Коментарі" писали, що українська авіація приєдналась до ударів по Курській області.