Чому РФ обстрілює Суми: у ЗСУ назвали справжню причину

Успіхи ЗСУ у Курській області не дають спокою окупантам

Російські окупаційні війська обстрілюють Сумську область, оскільки нічого не можуть зробити з успішним просуванням українських військ у Курській області Росії. Як передає портал "Коментарі", таку заяву зробив спікер ВТУВ "Північ" Вадим Мисник, повідомляє "Радіо Свобода".

"Це просто справа часу, коли вони все це скидатимуть на нас. Або тут чи в іншому місці. Але вони битиму по Україні, все, що в них є, весь арсенал застосовуючи", - заявив військовий.

Він уточнив, російська влада бачить успіхи ЗСУ в Курській операції. Тому, напевно, росіяни мають певне побоювання, що Україна схожим чином може почати діяти в інших містах прикордоння.

У свою чергу, каже Мисник, російські військові зменшили кількість мінометних обстрілів прикордоння Сумської області, а також припинили обстрілювати КАБ Харківську область.

"Або значно поменшало, або взагалі відсутні в деяких регіонах у нас обстріли з мінометів. Такого ближнього бою, буквально кілька кілометрів – ми не даємо ворогові такої можливості", – сказав він.

За його словами, коли ворог спробував провести наступальні дії на Харківському напрямку, обстріли КАБ Сумської області зовсім припинилися.

"Буквально вони припинилися. Не було ні з гелікоптерів НАРами, ні КАБами з літаків, жодного не було. Тобто вони сконцентрувалися саме на Харківському напрямку, що говорить, що в них теж ресурс не безмежний. Вони десь мають щось робити, але ж в іншому місці це зовсім припиняється", – сказав він.

Мисник пояснив, що з початком Курської операції ситуація кардинально змінилася.

"Тобто на Харківщині кажуть, що там припинилися обстріли КАБами, де вони Вовчанськ рівняли із землею та інші населені пункти, а посилилися саме на Сумському", - пояснив він.

Читайте також на порталі "Коментарі" - окупанти обстріляли Сумщину: ситуація дуже складна.