Чому реакція Заходу після операції ЗСУ у Курській області стала приниженням для Путіна

У Politico вказали на посилення підтримки Києва у США

Представники Адміністрації Джо Байдена дедалі активніше публічно хвалять несподіваний прорив Києва на російську територію, оскільки Україні вдалося поставити у незручне становище Путіна, підірвати військову стратегію Кремля та захопити великі ділянки землі вздовж кордону. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Politico".

Видання нагадує, що президент Джо Байден заявив, що просування України на території Росії поставило Москву у скрутне становище, водночас визнавши, що США ведуть переговори з Києвом, оскільки вторгнення продовжується.

"Це створює справжню дилему для Путіна, і ми знаходимося у прямому, постійному контакті з українцями", - зазначив Байден.

Слова підтримки України пролунали й з інших офіційних осіб США.

У "Politico" нагадали, як сенатор Річард Блюменталь заявив, що військові чиновники США "вражені і трохи спантеличені" українською операцією, "бо вони зробили це так добре".

Похвалив українські сили голова Палати представників із закордонних справ Майкл Маккол:

Також підтримку української операції на території Росії висловив член палати представників Джиммі Панетта.

"Очевидно, що це зміцнить моральний дух України, українського народу, особливо з урахуванням того тяжкого літа, яке вони пережили. Це показує, що вони можуть розпочати наступ, демонструючи Заходу, що вони можуть боротися", - заявив чиновник.

У Politico додали, що операція України знаменує собою друге літо поспіль, коли Путін зазнає серйозного військового приниження. І цей поштовх, безумовно, зміцнить позиції Києва.

Читайте також на порталі "Коментарі" - що стоїть за операцією на Курщині: чи посиляться переговорні позиції України.