Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому Путін вирішив збільшити армію: британська розвідка навали справжню причину
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому Путін вирішив збільшити армію: британська розвідка навали справжню причину

Британська розвідка оцінила здатність Путіна збільшити армію на 180 тисяч

сьогодні, 15:00
Поділіться публікацією:

Плани російського диктатора Володимира Путіна збільшити свою армію на 180 тисяч чоловік зіткнуться із труднощами. Вони зумовлені тяжкими втратами в Україні та проблемами з набором. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому зведенні Міністерства оборони Великобританії у X (Twitter).

Чому Путін вирішив збільшити армію: британська розвідка навали справжню причину

Російські військові. Фото: з відкритих джерел

Британська розвідка зазначає, 16 вересня Володимир Путін підписав указ про збільшення чисельності російських збройних сил на 180 тисяч осіб до загальної чисельності 1,5 млн осіб, який набуде чинності з грудня 2024 року. Це третій указ, підписаний Путіним про збільшення чисельності російських збройних сил із початку війни проти України у лютому 2022 року.

Прагнення Росії до розширення своїх збройних сил добре відоме. У грудні 2022 року тодішній міністр оборони Сергій Шойгу закликав збільшити чисельність російських військ до 1,5 мільйона людей, йдеться у повідомленні.

За даними британської розвідки, Росія, швидше за все, збільшить кількість та розмір підрозділів у своїх сухопутних військах, щоб розмістити більшу частину додаткових 180 тисяч осіб.

"Незважаючи на заявлений намір розширити свої сили, цілком імовірно, що це прагнення буде утруднено важкими втратами, що продовжуються в конфлікті з Україною, і проблемами з набором особового складу", — зазначають у Міноборони Британії.

Читайте також на порталі "Коментарі" — повномасштабна війна проти України досить дорого коштує Росії, особливо з погляду особового складу. З початку повномасштабного вторгнення Росія, ймовірно, втратила 610 тисяч осіб (убитих та поранених). Про це йдеться в оновленому звіті Міністерства оборони Великобританії у X (Twitter).

"Тактика, заснована на масових піхотних хвилях, зажадала від Росії постійного поповнення сил на передовий постійним потоком нових рекрутів", — зазначають британські фахівці.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини