Чому найманці тікають із російської армії: ГУР розкрило подробиці

Після "м'ясних штурмів" найманці з Непалу масово дезертують із російської окупаційної армії

Найманці з Непалу, які прибули воювати проти України у лавах російської окупаційної армії, масово дезертирують. При цьому російські командири шукають незграбні виправдання для свого керівництва, пояснюючи цю ситуацію. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє прес-служба Головного управління розвідки Міноборони України.

"Втеча найманців з Непалу, закріплених за військовою частиною 29328 ЗС РФ, викликана величезними втратами в "м'ясних штурмах", жорстоким ставленням московитських польових командирів, включаючи позасудові страти за відмову від виконання наказів йти на вірну смерть", - пояснюють у розвідці.

Наголошується, що групи російських загарбників проводять активні пошуки втікачів в окупованих українських населених пунктах, зокрема в Луганській області, але, як правило, результатів цей процес не дає.

У ГУР зазначають, що ватажки російської мотострілецької військової частини в рапортах і доповідях "нагору" пояснюють дезертирство непальців нісенітницею про ймовірне "відбуття в рідну країну через землетрус".

"Втім, потрапити з окупованої Луганщини назад до Непалу самостійно – справа не надто легка. До того ж за участь у бойових діях проти України у складі російської армії громадянам Непалу в їхній державі може загрожувати притягнення до відповідальності", - йдеться у повідомленні.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Україна увійшла до чергового військового травня під активізацію російського наступу на сході, посилення ракетного терору, від якого особливо страждають Харків та Одеса, покращення ситуації з допомогою від партнерів, але із серйозним браком людей на фронті. Експерти спеціально для порталу "Коментарі" оцінили перспективи російсько-української війни.