Чому на Заході говорять про авантюру Зеленського: в якому очікуванні адміністрація Байдена

За інформацією WSJ, Адміністрація Байдена все ще не впевнена, що вторгнення в Курську область було правильним рішенням

Американські офіційні особи кажуть, що мета українських військових у Курській області є потрійною: змусити Росію відвести війська зі Сходу України; зруйнувати наратив про поразку на полі бою; покращити позицію України напередодні потенційних мирних переговорів. Наразі всі три цілі були досягнуті, хоча й у дуже обмеженій мірі. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у матеріалі The Wall Street Journal.

Як йдеться у матеріалі, США спочатку були збентежені тим, чому Україна пішла на такий різкий крок і що буде далі.

Як сказав один високопосадовець адміністрації Байдена, ставки були підняті дуже високо. Тепер Білий дім обережно чекає, чи окупиться авантюра Зеленського.

WSJ зазначає, що США дають Україні простір для проведення Курської операції, але намагаються уникати публічного залучення до цього питання, кажуть офіційні особи.

Від Білого дому та Пентагону до штаб-квартири Європейського командування США у Німеччині офіційні особи спостерігають за цим із обережним оптимізмом.

"Я думаю, що на певному рівні це ще раз демонструє крихкість російської військової безпеки, що вони виявилися не готовими до цієї події", - заявив високопосадовець Пентагону з питань спецоперацій Кріс Майєр.

Читайте також на порталі "Коментарі" - радник глави Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що такі операції України, як та, що зараз відбувається в Курській області РФ, позитивно вплинуть на можливі переговори з Росією. Більше того, проводячи операцію в Курській області, Україна якраз і хоче схилити Москву до переговорів. Фактично схожу тезу повторили у матеріалі "The Times". Журналісти зазначили, що в тому випадку, якщо російський диктатор Володимир Путін не піде на поступки і відмовиться від переговорів, Україна не залишиться іншого вибору, окрім як залишитися в Курській області РФ і просуватися далі російською територією. Враховуючи незговірливість Кремля, чи має Україна шанс таким чином посадити РФ на стіл переговорів, відмовившись від частини своїх ультиматумів? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.