Чоловік з Кіровоградської області вступив до ПВК "Вагнер" та воював проти ЗСУ

Чоловіку загрожує довічне позбавлення волі

На Кіровоградщині судитимуть мешканця області, що на початку повномасштабного вторгнення записавсь до терористичної організації ПВК "Вагнер" та воював проти своєї країни.

Про це інформують в прокуратурі Кіровоградської області.

Як встановило слідство, 36-річний мешканець міста Олександрія цієї області ще в 2014 році став на сторону російських терористів та брав участь в бойових діях в підрозділі бойовиків так званої "ДНР" проти ЗСУ.

Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну, цей військовий, що зрадив свою країну, приєднавсь до найманців приватної військової компанії "Вагнер".

"Він перейшов до "317 батальйону приватної військової компанії Вагнера". Перебуваючи у складі вказаного підрозділу, приймав участь в озброєному протистоянні українським військовим на території Донецької області, систематично виконував накази свого безпосереднього командира та отримував за це грошову винагороду", - сказано в інформації.

Колишньому українцю, а тепер найманцю інкримінують ч.1 ст.258-3, ч.2 ст.111 КК України. Санкції статті передбачають довічне позбавлення волі.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що колишній військовий з Хмельниччини воював проти ЗСУ. Представники Служби безпеки заочно оголосили підозру колишньому жителю Хмельницької області Миколі Польному, що став зрадником і добровільно перейшов на сторону загарбників РФ. Як тут стверджують, 2014 року військовий відмовивсь виконувати наказ командирів щодо передислокації і залишився на території тимчасово окупованого Криму. Водночас зрадник отримує російське громадянство РФ і добровільно продовжує служити у Росгвардії.