Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чим займаються полонені росіяни, які перейшли на бік України
commentss НОВИНИ Всі новини

Чим займаються полонені росіяни, які перейшли на бік України

Українська розвідка розповіла, які завдання виконують військовополонені росіяни, що стали на бік України.

25 жовтня 2023, 10:50
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Представник ГУР Андрій Юсов розповів, що деякі росіяни, які добровільно здались у полон та стали на бік України воюють у складі підрозділів та проводять зачистку територій.

Чим займаються полонені росіяни, які перейшли на бік України

Чим займаються полонені росіяни, які перейшли на бік України. Фото з відкритих джерел

Андрій Юсов повідомив, що серед тих громадян РФ, які добровільно здались у полон, позбулись російського паспорта отримали статус "вільного громадянина", є ті, хто зробив вибір "абсолютно вільної людини".

"Сьогодні частина таких росіян, які відмовились від російського паспорта, воюють в складі підрозділів, які зачищають нашу землю від російських загарбників", — розповів Юсов під час ефіру телемарафону Єдині новини.

За його словами представника ГУР, серед цих колишніх росіян є загиблі, які померли за свободу та незалежність України. Юсов також нагадав про проєкт "Хочу жить", який створений для добровільної здачі в український полон російських військових.

"Якщо говорити про тих, хто добровільно здався в полон, то це люди, які знаходяться під захистом женевських конвенцій, міжнародного гуманітарного права і  України як демократичної, правової держави", — нагадав Юсов.

За словами представника ГУР проєкт "Хочу жить" працює та допоміг частині росіян повернутись додому, тоді як деякі з військовополонених громадян РФ вирішили залишитись в Україні. Юсов закликав тих російських військових, хто вагається скористатись можливістю, яку пропонує проєкт "Хочу жить".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, скільки грошей Україна витрачає на утримання одного російського військовополоненого.

Також "Коментарі" писали про повідомлення активіста Серія Стерненка, який розповів, що росіяни розстріляли українських військовополонених.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини