Чи зайшли ЗСУ в Бахмут: відповідь Міноборони

Наступальні дії на Бахмутському напрямку тривають вже четвертий день і ЗСУ щодня просуваються по флангах

Четвертий день поспіль на Бахмутському напрямку тривають тяжкі бої, проте закінчуються вони успішно для українських захисників і ті мають впевнене просування по флангах. Проте в сам Бахмут українські війські поки що не заходять. Як інформує видання "Коментарі", про це в Телеграм заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Заступниця міністра зазначила, коли Генштаб ЗСУ планував наступальні операції на сході було враховано факт протиріч між ПВК "Вагнер" та російськім Міноборони.

Маляр пояснила, що у місто Бахмут станом на сьогодні – українські захисники не заходили.

"Звільнення цього напрямку має свою особливість, яка ускладнює процес", - пояснили в Міноборони України.

Ганна Маляр зазначила, що місцевість Бахмута і передмістя має розвинуту систему інженерних укріплень та розгалужену мережу опорних пунктів. Все це свого часу готувалось нашими воїнами та місцевою владою для оборони, що і допомогло так довго її тримати.

"Але зараз ці укріплення і опорні пункти зайняв ворог, тому щоб звільнити ці землі треба дещо більше зусиль і терпіння", - зазначила вона.

Зазначимо, ситуація в районі Бахмута надзвичайно складна. Бої за місто тривають вже майже рік. На взяття міста російські окупанти кинули всі сили, але в них нічого не вийшло.

Читайте також на порталі "Коментарі" - в Інституті вивчення війни розповіли, як ЗСУ можуть використати уповільнений контрнаступ.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чи справді ЗСУ пішли у раніше анонсований контрнаступ – що зараз відбувається на фронті.