Чи вплине погода на атаки російських безпілотників по Україні: пояснення ЗСУ

Морозна погода та шторми впливають на російські безпілотники, а також на деякі підрозділи сил протиповітряної оборони України.

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що погода може впливати на запуски російських безпілотників, тоді як на ракети негода практично не впливає. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на заяву Ігната в ефірі телемарафону.

Юрій Ігнат розповів, що сильні вітри та морозна погода впливає на здатність Росії запускати та контролювати безпілотники.

"Якщо сильний вітер, то це може просто здувати безпілотники. Менше це впливає на крилаті ракети. А дрони - це фактично літак, який має свої льотні характеристики, потужність, дальність польоту, тож негода дещо впливає", - сказав Ігнат та додав, що негода може призвести до зледеніння корпусу дронів, що ускладнить їх політ.

Разом з тим негода також впливає і на можливість знищувати російські повітряні загрози. Речник Повітряних сил пояснює, що ЗРК можуть збивати російські безпілотники та ракети, однак на мобільні вогневі групи погода впливає більше.

"Для мобільних вогневих груп погана видимість є дуже негативним фактором ефективності їхньої роботи", - сказав Юрій Ігнат.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Росії через шторм зник аеродром, який пішов під воду. Крім того, у Росії також великі хвилі знищили залізничне покриття в кількох прибережних районах та затопили перші поверхи у Сочі. Негода завдає збитків і в анексованому Криму, де оголошено про смерть однієї особи через погоду, а також вказано, що тропічні тварини загинули в океанаріумі до якого потрапила холодна вода.

Також "Коментарі" писали, що у Повітряних силах ЗСУ розповіли, скільки Росія назбирала ракет за вісім місяців.