Чи вдасться росіянам окупувати Краматорськ і Слов'янськ – чи є ще сили РФ наступати

Експерти оцінили наступальний потенціал оккупантів

Незважаючи на величезні втрати, російські війська не припиняють активно атакувати позиції ЗСУ на Донбасі, намагаючись прорватися вперед. Чи є у окупантів шанс окупувати такі великі міста Донбасу, як Слов'янськ та Краматорськ? І чи мають ще запас міцності російські війська, щоби розвинути свій наступ? У цих питаннях видання "Коментарі" розбиралося, зібравши думки експертів.

Наразі росіяни вже втомлюються, темпи наступу зменшуються з різних причин

Популярний в Україні військовий експерт Олег Жданов вважає, що Росія не зможе захопити Краматорськ та Слов'янськ, проте окупанти все ще мають досить далекобійну зброю, тож продовжать обстрілювати ці міста. Причому обстрілюватимуть росіяни ці міста не лише ракетами, а й артилерією. Про це Жданов розповів на своєму ютуб-каналі.

"Я майже впевнений, що у цих містах не буде бойових зіткнень. Тому що темпи просування окупаційних військ невеликі. Нині росіяни вже втомлюються. Темпи наступу зменшуються з різних причин — брак техніки, мотивованості серед мобілізованих. Після того, як почнеться контрнаступ, лінія фронту відсуватиметься. Але ми повинні бути готові до всього, проте ймовірність бойових дій там мінімальна", — пояснив експерт.

Якби ворог справді мав наступальний потенціал, то міг би пропалити лінію оборони та наступати не на 500 метрів, а на 50 чи 100 кілометрів

Військовий експерт Павло Нарожний в інтерв'ю "24 Каналу" заявив, що якщо порівняти вогневий тиск росіян зараз і ще місяць тому, то він на порядок слабший.

Експерт наголосив, що, звісно, є ділянки фронту, на яких окупанти ще можуть підтримувати величезний тиск. Саме – у Бахмуті. Адже вони туди кинули дуже велику кількість особового складу та військової техніки.

"Але загалом боєздатність і, найголовніше, наступальна здатність російської армії зараз дуже низька", – вважає він.

"Вони (Ред. – росіяни) пишаються десь на 500 – 600 метрів вперед. І це величезна армія, де мільйони людей. Це все, що вони можуть розповісти про свої успіхи", – наголосив Павло Нарожний.

Читайте також на порталі "Коментарі" - у Путіна висунули новий ультиматум щодо зернової оборудки: про що це говорить – як бути Україні.