Чи стануть битви в Курській області поворотним моментом війни: прогноз Bild

Після перетину кордону ЗСУ наступають углиб ворожої території

Наступ Збройних сил України у Курській області не стане поворотним моментом війни. Як передає портал "Коментарі", такого висновку дійшли військові оглядачі німецького таблоїду "Bild" Юліан Рьопке та Філіп П'ятов.

У виданні нагадали, що 7 серпня українські війська перейшли держкордон з РФ і наступають углиб ворожої території в Курській області. Кадри з місця боїв свідчать про важкі загальновійськові битви в районі міста Суджа із застосуванням бронетехніки та авіації. Як зазначається, вже ввечері того ж дня понад 40 російських солдатів здалися в полон. При цьому ЗСУ втратили при настанні лише три німецькі БМП Marder.

"Просування на російську територію не є поворотним моментом у війні. Останнім часом в українців виникли серйозні проблеми із обороною лінії фронту. На кількох ділянках передовий росіяни досягли повільних, але стійких успіхів. Прибуття західних винищувачів F-16 в Україну експерти назвали "запізнілим", - наголошують оглядачі.

Читайте також на порталі "Коментарі" - російський уряд вирішив направити 1,8 млрд рублів (це майже 21 млн доларів) на переселення мешканців Курської області, куди, за деякими повідомленнями, прорвалися українські війська. Про це повідомляє російське пропагандистське інформагентство "РІА Новини".

Також видання "Коментарі" повідомляло - досить неспокійно стало в Курській області РФ. Повідомляють про військову техніку. Росіяни говорять про "прорив" кордону ЗСУ. Причому самі заплуталися у твердженнях. Спочатку говорили про ДРГ, потім про регулярні підрозділи ЗСУ. При цьому пропагандисти стверджують, що ситуація є контрольованою. Але у нашому Центрі протидії дезінформації навпаки стверджують, що насправді нічого росіяни не контролюють. Що там насправді відбувається? І про що свідчить ця ситуація? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.