Чи справді росіяни шукали F-16, влаштувавши потужний обстріл України: відповідь Ігната

РФ чудово знає про те, чи є у нас західні літаки, чи їх немає, зазначив речник командування Повітряних сил

У Повітряних силах не вважають, що, влаштувавши масований обстріл України, противник намагався відшукати перебування в Україні західних винищувачів F-16. У ворога, швидше за все, були інші цілі. При цьому українські захисники розуміють, куди намагався потрапити супротивник, але публічно про це не говоритимуть. Як передає портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявив представник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

"Я не думаю, що це вишукування F-16. Це масований ракетний удар. Різними засобами... Об'єкти, які ворог вибрав, ми не озвучуватимемо, але ми бачимо наслідки в різних містах", – заявив Ігнат.

Він додав, що Росія має гарну розвідку, яка вже має розуміти, чи є західні винищувачі в України чи ще немає.

За словами Ігната, сьогодні окупанти застосували не лише крилаті ракети повітряного базування, а й, зокрема, С-300/С-400, "Іскандери", "Кинджали", Х-22 та Х-31.

"Ці засоби можуть збиватися тільки системами, які здатні це робити, які здатні збивати ракети, що летять балістичною траєкторією... Результат сьогодні роботи протиповітряної оборони досить-таки успішний", - зазначив Юрій Ігнат.

Читайте також на порталі "Коментарі" - вночі та вранці 29 січня Росія влаштувала, схоже, безпрецедентну ракетно-дронову атаку на Україну. Під ударами опинилися практично всі великі міста, є численні прильоти, руйнування, загиблі та постраждалі. За словами президента України Володимира Зеленського, Росія запустила в Україні 110 ракет, а також безліч БПЛА. Про що свідчить характер цієї атаки? Чому все сталося саме зараз? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.