Чи справді росіяни близькі до того, щоби прорвати фронт: деталі від The Economist

The Economist пише, що російський наступ слабшає, не досягнувши головної мети

Після того, як росіяни отямилися від українського прориву до Курської області, основний наступ Росії на фронті знову почав домінувати. Українським бійцям доводиться відступати під тиском повільного просування російської армії на Донбасі, де вона має значну перевагу у чисельності та вогневій силі. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Economist, з посиланням на українські джерела.

У матеріалі йдеться про те, що українські сили вийшли з Вугледару, а на Торецькому напрямку триває боротьба, проте станом на сьогодні значного просування там не зафіксовано. Тим не менш, Росія все ще не змогла захопити важливі міста, такі як Годин Яр і Покровськ. Останній залишається ключовим логістичним вузлом для України, але російські війська застрягли у боях за нього. Протягом серпня активно обговорювалося можливе швидке падіння Покровська, але російський наступ сповільнився і за останні три тижні не було значних територіальних досягнень.

Колишнього німецького чиновника з оборонних питань Ніко Ланге в інтерв'ю ЗМІ зазначив, що Росія не має достатньо сил для проведення повномасштабного наступу на Покровськ, незважаючи на близькість артилерії до міста. Взяття Покровська дозволило б Росії продовжити наступ на центральну Україну та погіршити логістику на півдні Донбасу. Однак навіть у разі успіху операція може тривати кілька місяців і завдати великих втрат російським військам.

Автори матеріалу зазначають, незважаючи на побоювання щодо можливого колапсу української оборони, Київ продовжує стратегію поступового складання територій, одночасно завдаючи максимальних втрат ворогові. Російські втрати, особливо в людях та техніці, зростають до тисячі солдатів на день, а запаси радянської бронетехніки можуть закінчитися вже наступного року. Інститут вивчення війни повідомляє, що у боях за Покровськ Росія втратила щонайменше п'ять дивізій бронетехніки, що значно послаблює її позиції.

Читайте також на порталі "Коментарі" - удари по військових складах у РФ: у США відповіли, чи може це зупинити наступ Росії.