Чи справді РФ відбила територію на головному українському виступі в Курській області (КАРТА)

За повідомленням ISW, російські війська відвоювали приблизно 46% території на українському виступі в Курській області

Геолокаційні кадри 14 жовтня вказують на те, що контратаки російської армії в Курській області таки увінчалися успіхом. Росіяни відбили територію на головному українському виступі Курської області. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Зокрема, російські воїнкори стверджували, що росіяни відбили Толстий Луг (на південний схід від Коренево), а один блогер стверджував, що підрозділи російської 11 повітряно-десантної бригади відбили Черкаську Конопельку (на південний схід від Суджі). Пізніше блогер стверджував, що не може підтвердити захоплення Черкаської Конопельки. Також військкори стверджували, що війська РФ відбили територію на південний схід від Коренево в районі Новоіванівки та на південний схід від Суджі в районі Бірки та Плехово.

Проте аналітики ISW не зафіксували підтвердження жодної з цих російських заяв.

Також військкор РФ заявив, що повідомлення про те, що росіяни просунулися до околиць Суджі, є хибними, і ISW зібрала лише достатні дані, щоб оцінити, що російські війська знаходяться приблизно за 7 км від найближчої точки на околиці Суджі, хоча російські війська можуть бути ближче.

Російські джерела стверджували, що війська РФ проводили наступальні операції в районі Крем'яного, Любимівки, Зеленого Шляху, Новоіванівки, Фанасіївки та Плехово.

Російські війська, як повідомляється, відбили територію у Глушківському районі (на захід від головного українського виступу в Курській області) 14 жовтня.

Військори РФ стверджують, що росіяни захопили Новий Шлях (на південний захід від Глушкова) і витіснили ЗСУ з більшої частини українського виступу на південь від Веселого (також на південний захід від Глушкового). Проте ISW не виявив підтвердження цих заяв.

Російські джерела стверджують, що українські війська контратакували у районі Нового Шляху.

Крім того, російський воєнкор заявив, що в Курській області почався осінній бездоріжжя і що опора російських військ на гусеничні машини дає російським військам перевагу перед українськими колісними машинами. Блогер зазначив, що бруд впливає як на українські, так і на російські бойові операції.

ISW виявив візуальні докази чи заяви Росії про те, що російські війська відвоювали приблизно 46% території на українському виступі у Курській області.

Читайте також на порталі "Коментарі" - на Заході розповіли, чи вдалося Курською операцією Києву довести, що він готовий продовжувати війну.