Чи справді окупанти за крок до захоплення Покровська: що заявили в США

За інформацією ISW, російські війська досягли значних успіхів на Покровському напрямку

Російські окупаційні війська досягли значних тактичних успіхів на Покровському напрямі на тлі повідомлень про те, що українські війська відійшли з окремих районів на південний схід від Покровська. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Зазначається, що геолокаційні кадри, опубліковані 27 серпня, підтверджують, що російські війська просунулися на понад два кілометри від своїх останніх підтверджених позицій у північно-західну Новогродівку (на південний схід від Покровська) вздовж вулиці Дубініна.

Це свідчить про те, що російські війська додатково утримують позиції у центральній частині міста.

Інші геолокаційні кадри вказують на те, що російські сили незначно просунулися на південному сході Гродівки (на схід від Покровська та на північний схід від Новогродівки) і захопили Калинове (далі на південний схід від Покровська та південний схід від Новогродівки).

Читайте також на порталі "Коментарі" - військовий аналітик Олександр Коваленко повідомив, що на Покровському напрямку російські війська досягли критичного рубежу, де можна зупинити їхнє просування — залізничну лінію в Новогродівці. У своєму Telegram-каналі він зазначає, що наступним кроком окупантів можуть стати терикони шахти "Новогродівська", від яких до Покровська залишається лише 10 кілометрів прямою.

Коваленко прогнозує, що місто, яке могло б оборонятися кілька місяців, може повністю перейти під контроль російських окупаційних військ протягом найближчих 24 годин.

Перші штурмові операції на околицях Новогродівки розпочалися 21 серпня. За менш ніж тиждень противнику вдалося просунутися залізничною лінією на відстань 3,5 кілометра.

Експерт зазначив, що штурм залізниці завжди був складним завданням для ворога, оскільки ця перешкода схожа на природну перешкоду, таку як річка або водоймище. Проте цього разу ситуація інша.