Чи розпочнуться переговори України та РФ у 2025 році: що думають партнери Києва

За інформацією Bloomberg, частина союзників України розглядає завершення війни переговорами у 2025 році

Низка українських партнерів підтримує ідею про те, щоб розпочинати мирні переговори між Україною та Росією у 2025 році. Але остаточне рішення про такі переговори має приймати виключно українська влада. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в матеріалі "Bloomberg".

Агентство, посилаючись на свої джерела, зазначає, що частина партнерів України веде дискусії, як можна поставити крапку в цій війні. І це викликає у деяких західних столицях побоювання, що українським захисникам доведеться опустити зброю ще до того, як вся українська територія буде звільнена від загарбників.

Співрозмовники Bloomberg уточнюють, що офіційні особи в країнах Заходу в рамках стратегії на 2025 рік почали серйозніше розглядати завершення війни між Україною та Росією за допомогою переговорів.

Але водночас західні чиновники дали зрозуміти, що рішення про переговори прийматиме офіційний Київ і тиску на президента України Володимира Зеленського у цьому питанні немає і не буде.

До таких обговорень, як пишуть автори матеріалу, призвело те, що на полі бою "немає жодних ознак прориву", а війна наближається до чергової зими. Тому деякі офіційні особи почали вивчати можливість "виходу з глухого кута".

Але журналісти звертають увагу, що переговори про припинення вогню мають вирішити ключову проблему: як зробити Україну невразливою для можливого нового нападу Росії і водночас не втягнути країни Заходу в конфлікт.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Шольц натякнув, що готовий підтримати перемир'я у війні Росії та України.

Також видання "Коментарі" повідомляло – той, хто в Європі вважає, що війна в Україні завершиться цього чи навіть наступного року – далекий від реальності. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю "LRT TELEVISION" зробив міністр оборони Нідерландів Рубен Брекельманс.