Чи підуть окупанти на Дніпро: скільки військ мають для цього зібрати

Щоб прорвати оборону ЗСУ і спробувати піти на Дніпро окупанти мають зібрати щонайменше стотисячне угрупування

Наступ російських загарбників на Покровському напрямку ставить під загрозу ударів Дніпро і всю Дніпропетровську область, про це під час чату на Главреді заявив азербайджанський військовий аналітик і експерт у сфері оборони та безпеки Агіль Рустамзаде.

На думку експерта, якщо окупанти зможуть захопити Покровськ, то, ймовірно, посилять обстріли нових територій. Втім, Рустамадзе все ж вважає, що наразі немає загрози того, що росіяни почнуть наступ на Дніпро.

Експерт підкреслив, що окупанти могли б пробити оборону українських захисників і піти далі на Дніпро, якщо б зібрали угрупування чисельністю не менше як 100-200 тисяч окупантів. Втім, підкреслив Рустамадзе, наразі окупанти не мають такого угрупування на цьому напрямку.

"Ми не бачимо угруповання російських військ, яке змогло б великим броньованим кулаком пробити оборону і підійти до Дніпра ... Можливості й опції підійти до Дніпра в російської армії я не бачив місяць тому, не бачу її зараз, не з'явиться вона в Росії і за два тижні", - підкреслив експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що українські експерти неодноразового говорили про те, що Дніпро опиниться під загрозою, якщо російські загарбники зможуть захопити Покровськ.

Окрім того, експерти говорили про те, що є великий ризик, що Росія в разі захоплення всього Донбасу спробує побудувати буферні зони в Дніпропетровській і Харківській областях. Навіть якщо росіяни зайдуть на 5-10 квадратних кілометрів до Дніпропетровської області, то Кремль уже отримає стимул говорити про те, що його війська, мовляв, хочуть тепер окупувати ще й Дніпро. Це стало б ударом і для України, адже тоді війна розширилася б уже й на Дніпропетровську область.