Чи отримає Москва ракети від Ірану: чим відповість Україна

Застосування далекобійних ракет українського виробництва по російських військових цілях лише зростатиме

Видання Bloomberg повідомило, що найближчим часом Іран може передати Росії балістичні ракети для війни проти України. Що може отримати Москва? Чим відповість Україна? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях проаналізувавши думки експертів.

Тегеран скоріше надасть Москві більшу кількість безпілотників

Експерт з авіації, провідний науковий співробітник Державного музею авіації Валерій Романенко, в ефірі телеканалу "Київ24" розповів, що Москва отримає лише ті ракети, які знаходяться у масовому виробництві.

"Скажімо так, Іран зараз збирається воювати з Ізраїлем. Ракети потрібні йому самому. Скоріше за все, він передасть лише ті ракети, які знаходяться в масовому виробництві. Ці ракети Іран може передати, скажімо так, в товарних кількостях", – пояснив він.

На думку Романенка, Тегеран скоріше надасть Москві більшу кількість безпілотників, аніж віддасть ракети.

"Бо безпілотниками стріляти по Ізраїлю жодного сенсу немає. А ракети їм потрібні самим, бо вони хочуть мститися за одного з командирів їхніх союзників", – констатував він.

Ресурси в українського війська чим далі, тим зростають більше

Військовий експерт, колишній речник Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов зазначив в ефірі Radio NV, що ракетні ресурси українського виробництва дедалі більше масштабуватимуться, що сприятиме ураженню військових цілей на території Російської Федерації.

Експерт вважає, що масштабування виробництва і задіяння українського дрону-ракети "Паляниця" може бути ефективним.

"Ресурси в українського війська чим далі, тим зростають більше. І це, насправді, дуже важливо. Бо нарікаючи на наших західних партнерів, нам треба шукати можливості внутрішні, у тому числі за рахунок виробництва нашими фахівцями, які виготовляють не лише дрон-ракети "Паляниця" чи ракети для комплексу "Сапсан", а й також ракети типу "Нептун", – відзначив Селезньов.

За його словами, раніше генеральний директор КБ "Луч" Олег Коростельов неодноразово заявляв, що чим далі, тим більше тактичні характеристики цього типу ракетного озброєння зростають.

"І хай не дивує усіх нас той факт, що ці ракети призначені для знищення морських цілей. Вони так само ефективно працюють по суходолу, руйнуючи ворожий військовий потенціал на відстанях, які ще донедавна були для нас неможливими. А це, чудова новина. Сподіваюсь, що лише далі ми будемо масштабувати виробництво, і відповідно, бойове застосування такого типу ракет зокрема", – сказав Селезньов.

Читайте також на порталі "Коментарі" - яку відповідь Україна готує агресору на ракетний удар: чому РФ вже збилася з графіку.