Чи настав час починати евакуацію з Харкова: Терехов зробив заяву

Ігор Терехов розповів, що незважаючи на те, що Харків перебуває під постійними обстрілами, підстав для евакуації із міста немає

Незважаючи на безперервні обстріли Харкова поки що ні влада, ні військові не бачать необхідності евакуації з міста. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю LIGA.net зробив мер Харкова Ігор Терехов.

Міський голова розповів, що евакуація йде з області, де тривають бойові дії. І ці люди їдуть до Харкова. Зараз у місті – 1,3 млн жителів.

"Поки що ні ми, ні військові не бачимо приводів для евакуації з Харкова. Це частина російських ІПСО, щоб залякати та змусити нервувати городян", – розповів Ігор Терехов.

Він додав, що Росія зараз використовує проти Харкова нову зброю – снаряди більшого радіусу дії, але самі окупанти ближче до міста не підійшли.

Переважно росіяни б'ють Харковом з Бєлгорода та області. Найчастіше використовують С-300. За словами Терехова, ці снаряди долітають до Харкова за 40 секунд. Також окупанти застосовують "Шахеди".

"Я не знаю, який план у ворога. Вже зруйнована практично вся критична енергетична інфраструктура, приватна теж розбита. Росія хоче нас залякати, але це неможливо. За два роки ми бачили різні рівні загроз, починаючи з ДРГ у самому Харкові. Були часи, коли з майже двохмільйонного міста залишалося 300 000. Ситуація для енергетичної галузі є дуже важкою", – поділився Ігор Терехов.

Водночас, мер Харкова зазначив, що незважаючи на це "ніхто не опускає руки". У місті цілодобово працюють пункти незламності. За два дні останнього блекауту після обстрілу туди прийшли 28 тисяч харків'ян. У школах безкоштовно годують людей. За рік видали 10 мільйонів порцій їжі. Харків'яни переживали і складніші часи, тому переживуть і ці, наголосив мер Харкова.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Росія продовжує удари по енергетиці України: про що це говорить і до чого готуватися.