Чи можуть російські еліти впливати на хід війни в Україні, - експерт

Чи «вискочать» російські еліти з путінського «Титаніка» залежатиме від рішень щодо початку війни на виснаження

Режим президента Путіна знає механізми примусу, аби ще більше росіян йшли на фронт проти України. Проте початок війни на виснаження також залежить від рішень, ухвалених російськими елітами, оскільки деякі з них ще мають шанс на якесь майбутнє для себе та своїх родин. Про це в Телеефірі повідомив експерт з питань національної безпеки Іван Варченко, пишуть "Коментарі".

“Російська тоталітарна машина буде закручувати гайки. У них в арсеналі ще дуже багато способів, як взяти і зв’язати по руках і ногах росіян і кинути їх у топку російсько-української війни. Тому що кожні 10 тисяч росіян, кинутих на український фронт, дають змогу ще на тиждень або півтора продовжити агонію путінського режиму”, — сказав він.

За словами експерта, середньостатистичний росіянин готовий до втрат, поневірянь і навіть померти заради путінського режиму.

“Тому всі питання до російської колективної хворої голови. Насамперед питання до суспільства. Питання до еліти суспільства, яка розуміє, що нехай неперспективне і некрасиве, але якесь майбутнє необхідно забезпечити своїй країні та її громадянам”, — зазначив він.

Варченко наголосив, що російські еліти, які думають про завтрашній день, мають ухвалювати рішення на користь майбутнього Росії вже цього року.

“І сподіваюся, у Путіна мало шансів дожити до Гааги, оскільки вже зараз він повинен буде нести відповідальність перед елітою, яка ставитиме йому дуже багато незручних запитань. Оскільки в перспективі, знову ж таки, чи буде Росія вести війну на виснаження, чи припинить її, залежить від російських діячів, які ще не замочили глибоко в крові свої руки, і які ще можуть претендувати на якесь майбутнє для себе, своїх родин, зокрема й політичне майбутнє, адже навряд чи вони захочуть разом із Путіним потонути на цьому російському “Титаніку”, — резюмував Іван Варченко.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що Путін вирішив перерахувати всіх своїх солдатиків задля того, щоб б ніхто не міг втекти з Росії. А вони готуються до нового призиву, про це вже говорять навіть по російському телевізору – через великі втрати.

Як писали раніше "Коментарі", директор ЦРУ Вільям Бернс заявив, що військова кампанія президента Росії Володимира Путіна в Україні обернулася величезним стратегічним провалом, і Москва може незабаром стати економічною колонією Китаю.

Читайте також на шпальтах "Коментарів" - російські окупанти на фронті намагаються насамперед вижити.