Чи можливі перші контакти з Кремлем: Данілов дав відповідь

Олексій Данілов заявив, що ситуація на фронті важка, але Україна впорається з усіма проблемами

Формула миру президента Володимира Зеленського не має альтернативи і доки не буде покарання для режиму Володимира Путіна, жодних контактів із Кремлем чекати не варто, незалежно від того, яка ситуація на фронті. Як передає портал "Коментарі", про це в X (Twitter) написав секретар РНБО Олексій Данілов.

Секретар РНБО визнав, що нестача снарядів, заповнення резервів та ракетні удари росіян є головними проблемами на фронті в Україні.

При цьому Данілов зазначив, що відновлення територіальної цілісності України – безальтернативна позиція для початку будь-яких переговорів.

Олексій Данілов заявив, що ситуація на фронті складна, але все "розвивається у стрімкій динаміці",

"Україна знайде відповіді на виклики, що виникають – і зі снарядним голодом, і з поповненням резервів, і з російським ракетним терором. Захід, у свою чергу, пройде всі необхідні демократичні процедури і пов'язані з ними складності, перебудує економіку, змінить стратегії і підходи і розбереться з російською економікою, що дорівнює бюджету одного американського штату", - написав секретар РНБО.

Чиновник визнав, що український народ втомився від війни, але продовжуватиме боротьбу, а росіянам не вдасться деморалізувати суспільство зсередини.

Також він наголосив, що зусилля міжнародних посередників необхідно направити на повернення Росії до міжнародного права та ліквідацію джерел постачання санкційних товарів військового призначення на територію РФ.

Читайте також на порталі "Коментарі" - чи виникла перспектива переговорів України та РФ: чому порушують це питання.