Чи має Україна воювати, доки не вийде на межі 1991 року: що думають українці

Більшість українців готові продовжувати війну проти РФ, допоки не будуть деокуповані всі захоплені території

Більшість українців (51%) вважають, що Україна має воювати, доки не звільнить всю територію до меж 1991 року. Ще 12% заявили, що потрібно воювати до визволення територій, втрачених із лютого 2022 року. Як передає портал "Коментарі", про це свідчать дані опитування Соціологічної групи "Рейтинг".

Крім того, 8% заявили, що потрібно захищати свої позиції та зосередитися на виснаженні Росії, але не переходити у наступ, а 26% – шукати компроміс для припинення війни шляхом переговорів.

На думку 41% респондентів Україна перемагає у війні. Ще 44% не бачать переваги жодної із сторін на фронті зараз. Лише 5% вважають, що перемагає Росія.

Читайте також на порталі "Коментарі" - більшість українців (60%) вважають, що Росія прагне знищити українську націю (34%) або здійснити фізичний геноцид більшості населення (26%). Про це свідчать дані опитування КМІС.

Також видання "Коментарі" повідомляло – рівень довіри до президента України Володимира Зеленського поступово знижується з травня 2022 року, але станом на травень 2024 року більшість опитаних довіряють главі держави. Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології, проведеного 16-22 травня.