Чи готуються вже росіяни до використання ядерної зброї: у Білому домі дали відповідь

На даний момент уряд США не бачить свідчень того, що РФ готується застосувати ядерну зброю.

Поки що погрози президента Росії Володимира Путіна та інших спікерів Кремля так і залишаються лише погрозами. Будь-яких конкретних ознак, що підтверджують те, що Росія розпочала підготовку до можливого використання ядерної зброї, поки що немає. Про це повідомляє видання "Коментарі", з посиланням на заяву прес-секретаря Білого дому Карін Жан-П'єр під час брифінгу.

У Білому домі зазначили, що на даний момент немає жодних свідчень, ані фактів, що підтверджують, що Росія готується до застосування ядерної зброї під час війни проти України.

При цьому Жан-П'єр наголосила, що у США дуже серйозно сприйняли ті погрози, які останнім часом озвучує Кремль. Але зараз немає причин, щоб Вашингтон мав підстави для зміни свого власного рівня готовності ядерних сил.

У США також підтвердили інформацію, що на Заході між усіма країнами є розуміння щодо того, як бути, якщо Росія таки піде на те, щоб анексувати нові території в Україні. У такому разі проти РФ буде посилено санкції. Буде задіяно максимально швидко додаткові економічні витрати. Нові санкції буде введено не лише США, а й усіма союзниками. Вони стануть відповіддю на ті дії, які Москва проводить в Україні, організовуючи фейкові референдуми.

Варто нагадати, що у нещодавньому своєму відеозверненні президент РФ знову пригрозив Заходу застосуванням ядерної зброї. При цьому російський президент наголосив, що його слова – це не блеф.

Читайте також на порталі "Коментарі" - чим закінчаться псевдореферендуми Росії - про що говорять ядерні загрози путіна.