Чи готуватись до обстрілу з боку РФ залпом у 100 ракет: ГУР озвучили прогноз

Загарбники щомісяця виробляють певну кількість ракет

На превеликий жаль, країна-агресор справді має можливість виробляти певну кількість далекобійних ракет. Але цього не вистачає РФ, щоб вийти на ті запаси ракет, які мала до повномасштабного вторгнення в Україну. Отже, такі масовані удари, як проводив агресор у 2022 році, навряд чи можливі. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в ефірі загальнонаціонального телемарафону зробив представник ГУР Міноборони Андрій Юсов.

Представник української розвідки зазначив, що вже давно не фіксувалося, що російські війська під час однієї атаки по Україні використовують по 100 і більше ракет. Проте, уточнив Юсов, ризики є.

"Загалом якась певна кількість ракет виробляється загарбниками, і згідно з різною номенклатурою. "Калібрів" більше, "Кинджалів", наприклад, менше, але, проте, виробляють", – пояснив розвідник.

Він додав, що пауза в ракетних атаках – сигнал про те, що агресор накопичує запаси ракет, готується до нового масованого удару.

Андрій Юсов вважає цілком ймовірним, що Росія вдасться до тієї практики, яку використала минулого року, коли намагалася знищити енергосистему України. Тому потрібно бути готовими до того, що терористичні удари, які були торік узимку, повторяться.

При цьому в ГУР заспокоїли українців, що Україна також активно готується аби поламати всі плани агресора.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Україна готується до захисту енергетичних об'єктів від можливої низки нових масованих ракетних ударів з боку Росії в осінньо-зимовий період. Крім того, санкційна група Макфола-Єрмака продовжує роботу над тим, щоб енергетичні санкції проти РФ посилювалися. Якими є прогнози щодо готовності України витримати черговий ракетний терор енергетичної системи – і самої завдати ударів по російській енергетиці за допомогою союзницьких санкцій? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.