Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи є сенс тепер говорити про кордони 1991 року: до чого США та ЄС підштовхують Київ
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи є сенс тепер говорити про кордони 1991 року: до чого США та ЄС підштовхують Київ

За інформацією WSJ, Захід хоче бачити від України реалістичний "план Б" у війні з Росією

11 вересня 2024, 14:36
Поділіться публікацією:

США та європейські країни, як основні партнери України у повномасштабній війни проти Росії, натякають Києву на те, щоб українська влада сформувала реалістичний план своїх цілей на 2025 рік. Як інформує портал "Коментарі", про це пише видання The Wall Street Journal з посиланням на джерела

Чи є сенс тепер говорити про кордони 1991 року: до чого США та ЄС підштовхують Київ

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

В матеріалі зазначається що на офіційному рівні, як США, так і ЄС підтримують позицію президента України Володимира Зеленського щодо необхідності витіснити агресора зі всієї території України. Проте, враховуючи те, що Росії, все ж таки, вдається досягнути хоча б і невеликих, але успіхів у війні, плюс до того ж європейським лідерам все важче і важче переконувати своїх виборців у необхідності продовження підтримки України, європейські дипломати пропонують Києву надати більш реалістичний план по війні. На Заході наголошують, якщо буде такий план, то це дасть змогу переконливіше мотивувати виборців і далі надавати кошти та озброєння України.

Високопоставлені європейські посадовці кажуть, що Києву повідомили: повна перемога України вимагатиме від Заходу підтримки на сотні мільярдів доларів, чого ні Вашингтон, ні Європа реально зробити не можуть.

Блінкен заявив у вівторок, що його поїздка була частково спрямована на те, щоб побачити, "як саме українці бачать свої потреби в цей момент, які цілі і що ми можемо зробити, щоб підтримати ці потреби". 

Блінкен сказав, що він і Ламмі доповідатимуть президенту Байдену і прем'єр-міністру Британії Кіру Стармеру, які потім обговорять це питання під час зустрічі в п'ятницю. Це може стати прелюдією до того, як США і Британія дадуть згоду на використання Україною ракет дальнього радіусу дії для ураження цілей на території Росії, але офіційні особи попереджають, що остаточного рішення ще не прийнято.

У Вашингтоні речник Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі заявив, що поїздка до Києва не мала на меті примусити Україну до переговорів: "Безумовно, завершення конфлікту шляхом переговорів є найбільш вірогідним результатом, але коли це станеться, і за яких умов та обставин, це буде залежати від президента Зеленського".

Читайте також на порталі "Коментарі" — Україні пропонують заморозити війну: чи зможе Захід утримати РФ від повторного нападу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.wsj.com/

Новини