Чи допоможе зброя з КНДР Путіну затягнути війну проти України: ЗМІ дізналися деталі

За інформацією Bloomberg, Північна Корея володіє одними з найбільших запасів артилерії та некерованих ракет

Постачання зброї з КНДР могло б допомогти росіянам продовжити повномасштабне вторгнення проти України, але ця зброя не настільки сучасна, щоб Росія отримала відчутну перевагу у війні проти України і здобула перелом у війні. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Bloomberg".

ЗМІ зазначає, що очікується, що Кім Чен Ин вперше за чотири роки на цьому тижні покинути межі Північної Кореї, відвідавши Москву. За розвідданими США, тема постачання озброєння з КНДР стане однією з ключових під час переговорів із російським диктатором Володимиром Путіним.

Пхеньян має в своєму розпорядженні один з найбільших запасів артилерії та некерованих ракет, які можуть бути використані в озброєнні радянських часів, яке російське командування активно використовує для невиборчих атак на Україну.

Професор з питань нацбезпеки у Військово-морському коледжі США Теренс Реріг заявив, що навіть якщо Москва і Пхеньян прийдуть до розуміння в питанні поставок озброєння, це навряд чи допоможе російській армії переламати хід війни, але це точно дасть можливість ще довше продовжити війну на виснаження, яку Путін веде в Україні

Експерти вважають, що головна ідея, яку переслідує Путін, домовляючись про постачання зброї з КНДР, полягає в тому, щоб дати російському ВПК час для збільшення потужностей. Поки що російський ВПК набиратиме обертів у війні, активно застосовуватиметься північнокорейська зброя.

Читайте також на порталі "Коментарі" - поки Україна чекає на постачання у вересні від США 31-го обіцяного танка "Abrams", Росія активно веде переговори з Північною Кореєю, умовляючи Пхеньян почати поставки снарядів і боєкомплекту для артилерійських систем, в яких так фронті. Чи змінить нову зброю ситуацію на фронті? Видання "Коментарі" розбиралося у цих питаннях, вивчивши думки експертів.