Чи чекати до Нового року ракетних атак розповіла Гуменюк

Армія окупантів марить техногенним терором, отож масовані атаки у найближчі чи святкові дні цілком можливі

Армія Росії може повторити масовані ракетні атаки, адже до новорічних свят ще є час, а тяжіння країни-агресорки до того, щоб зіпсувати їх українцям, - нездоланне. Про це в сьогодні, 29 грудня, сказала начальниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, пишуть "Коментарі".

“Розслаблятися рано. Цілком можливе повернення на бази в переспорядження, і продовження того самого техногенного терору, яким ворог промишляє вже довгий період часу. Оскільки до свята є ще час, а їхнє тяжіння до того, щоб зіпсувати його нам, нездоланне ними самими. Тому абсолютно ймовірно, така атака повториться”, — каже Гуменюк.

При цьому вона закликає не панікувати. Потрібно розуміти, що саме наша витримка і готовність до того, що атака, можливо, повториться, вміння правильно зреагувати, вчасно перейти в укриття і перечекати цей момент, нас і виручить.

Сьогодні, 29 грудня, країна-терористка з самого ранку розпочала масовану ракетну та дронову атаку по всіх містах України, здійснивши 22 напад на інфраструктуру України.

"За попередніми даними, всього було застосовано в ударі 69 ракет. Силами та засобами Сил оборони України знищено 54 ворожі крилаті ракети", – заявив очільник Генштабу ЗСУ Валерій Залужний. За його даними, для цього удару Росія залучила крилаті ракети повітряного та морського базування, а також зенітні керовані ракети до ЗРК С-300. Атака була спрямована по об’єктах енергетичної інфраструктури.

Як писали "Коментарі", Росія зосередила біля північного кордону України, зокрема й на території Білорусі, близько 22 тисяч своїх військових. Якщо порівняти цю цифру з тією кількістю російських військових, яких Кремль сконцентрував біля кордону України до 24 лютого 2022 року, то вона майже вдвічі менша.