Четверта хвиля наступу РФ: біля українського міста росіяни зосередили сотні танків

Росіяни тиснуть на усіх напрямках, проте ЗСУ стримують сили ворога

На лінії фронту Куп'янського напрямку російські загарбники скупчили 1000 з усіх 3000 танків, що були перекинуті в Україну. Як результат вже четвертої хвилі наступу, загарбники так і не добились серйозних просувань, повідомив під час ефіру на телеканалі Еспресо майор запасу НГУ Олексій Гетьман.

Він стверджує, що в іншій гарячій точці – на Авдіївському напрямку загарбники зосереджують більше 40 тис. особового складу, це дуже значні сили, продовжив колишній військовий.

"Втім, попри четверту хвилю наступу, значних просувань вони не мають. Там тривають дуже важкі бої. Сили оборони намагаються стримати ворога", - говорить Гетьман.

При цьому, на Куп'янському напрямку зосереджено 130 тисяч особового складу, ще противник перекинув на цю ділянку фронту 1000 танків.

"Велике угруповання військ противник зосередив на Купʼянському напрямку. Зокрема, 130 тис. особового складу, 2000 одиниць важкої техніки, з них 1000 танків. Взагалі росіяни зосередили понад 3000 танків по всій лінії фронту. Третина з них знаходиться на Купʼянському напрямку", - зазначив експерт.

Також російські військові посилюють й артилерійські підрозділи, на Купʼянському напрямку зосереджено більше 800 артилерійських систем.

"Все це угруповання буде намагатись вийти до річки Оскіл. Проте навіть якщо в них це вийде, то форсувати річку для них буде складно", - підсумував майор запасу.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що ЗМІ дізналися, яка ціль у ЗСУ на цю зиму. План для ЗСУ на цю зиму сформовано. Як зазначив командир однієї з ОМБр, яка знаходиться на Бахмутському напрямку, "Паркер", зараз головне – не втратити армію. Тобто нова ціль – зберегти життя якомога більшій кількості українських військових.