Чеський прем'єр пояснив, чого насправді хоче Путін

Петр Фіала вважає, що диктатор Володимир Путін не хоче миру в Україні та вбиває мирних жителів.

Прем'єр-міністр Чехії Петр Фіала відреагував на масований ракетний удар Росії по дитячій лікарні в Києві. За словами чеського політика, Путін такими діями показує, що не хоче миру, а планує досягти свого через страждання невинних.

Петр Фіала на платформі X заявив, що ракетна атака по лікарні "Охматдит" стала черговим свідченням російської агресії на війні в Україні.

"Російський ракетний обстріл дитячої лікарні в Києві вкотре свідчить про жорстокість загарбницької війни, яку Росія веде в Україні", - сказав Фіала.

На думку прем'єр-міністра Чехії, російський диктатор Володимир Путін хоче досягти своїх цілей у війні в Україні через страждання та жертви серед цивільних. За словами Фіали, очільник Кремля попри нібито заяви про мир, не хоче закінчувати війну.

"Володимир Путін не хоче миру, він хоче досягти своїх агресивних силових цілей за будь-яку ціну – незалежно від жертв серед мирного населення та страждань невинних людей", - додав Фіала.

Нагадаємо, що Путін кілька разів заявляв про нібито готовність Росії до мирних переговорів з Україною. У Кремлі ставили перед Україною кілька умов, зокрема віддати окуповані території Росії, розірвати гарантії безпеки та бути нейтральною і без'ядерною країною. Зеленський відреагував на такі слова Путіна, вказавши, що в такому випадку Росія знову може атакувати Україну та продовжити війну в будь-який момент.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент Володимир Зеленський відреагував на російський ракетний удар по дитячій лікарні "Охматдит" у Києві. Зеленський назвав керівництво Росії "виродками з Кремля", які демонструють цинізм, коли говорять, що це нібито Україна засобами ППО ударила по лікарні.

Також "Коментарі" писали про перші реакції світових лідерів на російський ракетний удар по "Охматдиту".