Чекати на результат влітку не варто: ЗМІ дізналися нові подробиці про контрнаступ ЗСУ

Українське джерело в інтерв'ю CNN відзначило, що успішність контрнаступу варто оцінювати восени-взимку

Говорити про перші результати контрнаступу ЗСУ передчасно, адже він навіть "не почалося всерйоз". Як передає портал "Коментарі", про це в інтерв'ю CNN заявив високопоставлений український чиновник.

Співрозмовник видання також назвав неправдивою інформацію, яку активно розповсюджують російські пропагандистські ЗМІ про те, що західні партнери України незадоволені стартом контрнаступу і вже тиснуть на офіційний Київ, натякаючи на те, що час розпочинати переговори з Москвою.

"Занадто рано оцінювати загальну траєкторію контрнаступу. Основний напрямок контрнаступу всерйоз ще навіть не розпочався", - заявив чиновник.

Він додав, що "формувальні операції" операції у розпалі. Говорити про результати контрнаступу можна буде не раніше осені, а то й зими.

Зазначимо, в інтерв'ю "BBC" президент України Володимир Зеленський заявив, що українські захисники на фронті зараз справді не просуваються швидко. Але, якщо згадати, восени 2022 року багато хто теж казав, що українські війська втратили імпульс і зупинилися, але потім ЗСУ додали. Тоді осінній контрнаступ теж починався подібним чином. Тож справжній результат ще попереду.

Читайте також на порталі "Коментарі" - триває третій тиждень наступальних дій українських Сил оборони на низці напрямків. І доки ми пригнічуємо російські окупаційні війська на півдні, ті продовжують атаки на сході. У Пентагоні впевнені, що на ЗСУ чекають важкі битви, з втратами, але впевнені, що українці досягнуть успіху. Ну, а інформаційне тло навколо подій на фронтах російсько-української війни традиційно перенасичене. Експерти проаналізували для видання "Коментарі" фронтову та навколофронтову ситуацію на даний момент.