"Це реальна сила": як змінять ситуацію на фронті солдати з КНДР

Армія Північної Кореї може ускладнити непросту ситуацію на фронті

Військові з КНДР, які можуть воювати за РФ, навряд чи вмотивовані, однак їхня присутність може суттєво вплинути на ситуацію на лінії бойового зіткнення.

"Впевнений, що окремі спеціалісти Північної Кореї давно вже проводять спільну роботу з РФ. Маю на увазі, в першу чергу, ППО та інженерів. Щодо піхоти, то, очевидно, це буде не найбільш мотивована та якісна піхота. Але у будь-якому випадку це особовий склад, який потрібен на фронті. І вплинути на ситуацію вони можуть суттєво, навіть якщо замінять російські підрозділи в тилу", - заявив заступник Третьої штурмової бригади, майор ЗСУ Максим Жорін.

За словами офіцера ЗСУ, залучення північнокорейських військових - цілком реальна історія.

"На відміну від наших партнерів, союзникам РФ нічого не заважає допомагати всім, чим вони можуть. Тим більше, санкціями Північну Корею вже точно не налякаєш", - додав він.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у зв'язку з наближенням президентських виборів у США, запланованих на листопад цього року, увага американських політиків зосереджена на внутрішніх питаннях. Така ситуація впливає також на європейські країни, які в умовах електоральних циклів більше фокусуються на власних проблемах. За його словами, на Заході відчувається певна втома від війни Росії проти України. Експерт підкреслив важливість зустрічей президента України Володимира Зеленського з іноземними лідерами, адже вони допомагають підтримувати увагу до війни.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що за останню добу українська армія спалила чимало бронетехніки росіян в населеному пункті Любимівка Курської області. "За вчорашній день щонайменше 5 спалених одиниць бронетехніки спостерігала аеророзвідка. Також сьогодні впродовж дня противник активно застосував "броню" з десантом на півночі Любимівки, втрачаючи техніку", — повідомив офіцер ЗСУ з позивним "Алекс".