Це може стати серйозною проблемою: чому Сирський не може надіслати нові бригади на фронт

Forbes пише про те, що Україна закінчила сучасну техніку для нових бригад

Рік тому українське командування розпочало формування першої з 11 нових бригад, кожна з яких має чисельність від 150 до 160 осіб. Ці бригади мають бути розгорнуті на фронті для заміни виснажених сил, проте нові підрозділи мають гостру проблему з нестачею сучасного озброєння. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Forbes".

"Це може стати серйозною проблемою для українців, коли нові, але погано оснащені бригади замінять старі, але краще оснащені бригади, коли останні нарешті підуть з лінії зіткнення", - зазначає аналітик видання.

Так, ЗМІ зазначає, фото однієї з новостворених бригад – 154-ї механізованої бригади – показують, що насправді з оснащенням нових підрозділів є великі проблеми.

"Гусеничні бойові машини піхоти БМП-1 1960-х років. Колісні розвідувальні машини БРДМ-2 також 60-х років. Колісні бронетранспортери VAB французького виробництва 70-х років. 154-а механізована бригада здебільшого має старіші та легші машини, жодна з яких не має броні завтовшки понад 33 міліметри – достатньо, щоб відбивати кулеметні постріли”, – пише "Forbes".

Аналітики відзначають, що в бригаді є й важчі машини – 60-річні танки Т-62, хоча не виключено також, що всі Т-62, помічені на полігонах, де проходять підготовку бійці 154-ї механізованої бригади, насправді не належать бригаді, а її інструкторам.

Автори матеріалу дійшли висновку, якщо 154-а механізована бригада насправді має на озброєнні танки Т-62, то це тривожний дзвіночок для армії, в якій переважно використовуються досить сучасні та надійні версії Т-64 і Т-72, а також західні Challenger 2, М-1, Leopard 1 та Leopard 2.

Читайте також на порталі "Коментарі" - тепер РФ точно не збирається зупиняти війну: у США назвали ключові чинники.