"Це їхній фірмовий почерк". Експерт розповів, чого ще очікувати від росіян

Попри великі втрати, у Росії залишається достатньо ресурсів для продовження війни

Кожний наступний проміжок війни "професіоналізує" російську армію та дає їй силу здійснювати перманентну мобілізацію людського, економічного та інформаційного ресурсу, пише у соціальній мережі політтехнолог Олег Постернак.

"Це їхній фірмовий історичний почерк, сформований ментальними традиціями та структурою державної надбудови, яка в критичні моменти стає мегаресурсною машиною. Північна війна XVIII ст. чи наполеонівський похід - як приклад. Німецько-радянська війна 1940-х - теж саме", - наголосив політтехнолог.

Олег Постернак відзначив, що на тлі потенціалу РФ українці роблять фатальну помилку, коли на радість ворогу копаються у своїх ситуативних невдачах в пориві аутоагресії чи пацифістської аскези.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що якщо Україна програє війну РФ, диктатор Володимир Путін не зупиниться та нападе на країни НАТО, заявив на слуханнях Комітету з питань збройних сил Палати представників очільник Пентагону Ллойд Остін. "Якщо Путін досягне успіху в Україні, він не зупиниться. Путін продовжить більш агресивні дії в регіоні. А інші автократи в усьому світі будуть дивитися на це і будуть заохочені тим фактом, що це сталося і що ми не змогли підтримати демократичну державу", - наголосив глава Пентагону.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що під час боїв в Авдіївці та за межами міста російська армія застосовує різне озброєння і тактику, розповів заступник командира Третьої окремої штурмової бригади, майор ЗСУ Максим Жорін. За словами офіцера ЗСУ, ворог постійно адаптується, шукає різні шляхи та при цьому традиційно не береже особовий склад.