"Це дуже погана новина": у Сербії заявили, що знають мету боїв у Курській області

Сербія розкритикувала бої в Курській області та звинуватила Україну у створені ядерної загрози

Віцепрем'єр Сербії Александар Вулін розкритикував прорив російського кордону та українську операцію у Курській області, яка перенесла частково військові дії на територію РФ. За його словами, нібито основна мета України – це спроба захопити Курську АЕС для шантажу Росії.

Проросійський сербський політик Александар Вулін здійснив візит до Росії для участі в саміті БРІКС. Під час розмови з місцевими журналістами Вулін повторив проросійські наративи та розкритикував Україну за бої в Курській області. За його словами, Україна нібито планувала захопити атомну станцію в російському регіоні.

"І в цей момент вони сказали б: "добре, у нас є ядерна бомба на російській землі, і ми її застосуємо"", - сказав Вулін.

Віцепрем'єр Сербії заявив, що цей нібито початковий сценарій України Курської операції не вдався, тому світу пощастило.

"Будь-яка загроза, пов'язана з використанням ядерних технологій у військових цілях, - це дуже погана новина. Хто цього не розуміє, той, гадаю, на планеті Земля не живе", - додав Вулін.

Захоплення Росією Запорізької АЕС Вулін не коментував.

Бої в Курській області почались з прориву російського кордону 6 серпня. На початок вересня за словами головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського під контролем України було близько 100 населених пунктів РФ. Крім того, завдяки боям у Курській області Росія перенаправила частину своїх військ з інших напрямків війни в Україні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Кремлі не вірять у повернення Курської області до кінця року та встановили нові дедлайни для армії РФ.

Також "Коментарі" писали про президента Сербії Александара Вучича, який відмовився їхати на саміт БРІКС в Росію.